last day 2010


tirai 2010 akan berlabuh arini...

esok mulakan tahun baru dengan azam baru...

keyakinan yang baru...

kekasih hati yang baru...

senang cakap SEMUA nak BARU lah...

huhuhhuuu...(gatai)


segala kenangan yang manis DIKENANG-KENANG kan...

yang pahit DITENDANG-TENDANG kan...

heheheheeee....


azam tahun 2011...

MENCARI KENANGAN MANIS BARU TUK DIKENANG-KENANG kan...



sayang mak...!!

cuti sem aritu mak baik hati ajak adik2 g makan kt PIZZA HUT,kangaq....
tempat baru renovation cantik ar....

tema kaler merah ag...
neyh pic yang sempat amik...

thanx mum...
we love u...
HALIZA HASHIM...


















10 JENIS ORANG ISLAM YG KIJAM


Sufyan Atsauri berkata “Sepuluh macam daripada kekejaman ialah:

• Seorang yang berdoa untuk dirinya sendiri, dan tidak mendoakan untuk anak-anaknya dan kaum mukmin.

• Seorang yang pandai membaca Al-Quran tetapi tiap harinya tidak membaca seratus ayat.

• Seorang yang masuk masjid lalu keluar dan tidak sembahyang dua rakaat.

• Seorang yang berjalan melalui kuburan kemudian tidak memberi salam dan mendoakan ahli kubur,

• Seorang yang sampai di suatu kota pada hari Jumaat kemudian tidak sembahyang jemaah.

• Seorang yang di daerahnya didatangi oleh seorang alim, tiba-tiba tidak mahu belajar apa-apa daripadanya.

• Dua orang yang bertemu di perjalanan dan masing-masing tidak menanyakan nama kawannya itu.

• Seorang yang diundang pada jamuan tiba-tiba tidak datang.

• Pemuda yang tidak ada kerja dan tidak mahu belajar ilmu dan kesopanan.

• Seorang yang kenyang sedang dia tahu bahawa tetangganya lapar, tetapi tidak diberi dari makanannya itu.

!!!...tesco...!!!

seharian melayan karenah mereka...
rabiy atul nurul atiqah, 6 years
muhammad akmal hadiff, 3 years
nur aina amirah, 9 years


aksi merempit mereka berdua....

ditinggalkan

model peace...

gaya masing-masing..

alamak...!!!

cuti dh pn nk abes...

dah lah cuti pn xpuas ag....

cmner neyh tgai xbapa ari ja ag dah kena balik KELANTAN....

23 jUn dah kena ada sana dah....

barang apa suma belum ag cari...

beg kat mana....

baju kat mana...

berterabuk abih merata suma...

pape pn just nk gtw cuti mau abes....!!

hatyai...!!!

11 mei 2010

mak mula2 cadang nak p aloq staq cam besa lah...

tup2 pak ngah aku mai terus kompom nak p hatyai...

pa lagi kalot abeh suma...

tinggai lah abah,mira(n0 4) & amer(n0 5) kat umah....

best kat sana...

makan tambah la...

tomyam,daging masak merah,pulut ayam,kelapa pandan memang terbaik...

pape pn i <3 hatyai....

Adam Lambert - What Do You Want From Me

Hey, slow it down what do you want from me
what do you want from me
Yeah I'm afraid what do you want from me
what do you want from me

There might have been a time
And I would give myself away
Oooh once upon a time I didn't give a damn
But now, here we are so what do you want from me
what do you want from me

Just don't give up I'm workin it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, what do you want from me
what do you want from me
what do you want from me

Yeah, it's plain to see (plain to see)
That baby you're beautiful
And it's nothing wrong with you
(Nothing wrong with you)
It's me, I'm a freak (yeah)
But thanks for lovin' me
Cause you're doing it perfectly
(It perfectly)

There might have been a time
When I would let you step away
I wouldn't even try
But I think you could save my life

Just don't give up I'm workin' it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep comin around
Hey, what do you want from me ( what do you want from me)
what do you want from me ( what do you want from me)

Just don't give up on me
(Uuuuuuh) I won't let you down
No, I won't let you down

(So I) just don't give up
I'm workin it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up (It messed me up)
Need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, what do you want from me

Just don't give up I'm workin' it out
Please don't give in, I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, what do you want from me ( what do you want from me)
what do you want from me ( what do you want from me)
what do you want from me

G A R D E N 15 5 2010

....menghabiskan masa bersamA besties.....

NAQIAH...
NABILA....
HANIE....
IZZATI.....
INA....
HAZWAN.....
SYAMIL....
KU ASYRAF....



bowling tyme....


kat bowling....


all gurl....


teruja sama ikan kap.....


kolam ikan kap.....

SAYANG~

sudah 4hari kau meninggalkan aku....

ketiadaan kau amat menyeksa aku....

tiada mu,hidupku juga tiada makna lagi......

ketika kau ada,aku selalu tidak mengendahkan kau bahawa kau akan pergi bt seketika....

aku selalu fikirkan kau akan sentiasa berada bersama kau......
aku ingatkan kau akan datang setiap kali aku memerlukan kau tapi sekarang kau dah pergi.....

aku juga akan pulang ke negeri kesayangan ku iaitu PERLIS INDERA KAYANGAN.....

aku tahu kau akan datang semula ketika aku sedang berada di negeri ku....

aku harap kau menunggu kepulangan aku....

aku jua pergi meninggalkan kau tidak lama....

aku pergi hanya 7hari@seminggu.....

aku harap kita bertemu lagi SAYANG~

.....AIR.....

first february

arineyh ada naib canselor uitm yg baru datang melawat uitm machang neyh....
semua pelajar kne berbaris depan kolej masing2 utk melambai kedatang nc....
kelas arituh lak batal smpy kul12...
my klas arituh takat kul12 jer...
mcpa lah yg ajak g redland....
nk bank konon nyer....
last2 sumer ajk p rantau panjang....
sumer sepakat set g rantau panjang...
huhu~


g shupping kat rantau panjang,kelantan....
masing2 bersama binatang masing2....
i luf froggy~

20-01-2010

lame xupdate blog neyh~

banyak citer nak citer kat sini tapi tangan malas nak taip banyak2...

ada 1 sedih ada 1  gumbira...

citer yg sedih lu lah....

sedih  sebab tiket bas nk balik utk rayer cine dah abes...

terpaksa balik jumaat pagi...

gumbira lak....

leh bawak bike kat kampus.....



best sangat....

xlah membazir 50sen tiap kali nak g n balik kelas....

takat neyh jer tangan rajin nak taip....

from me~

HARI KANTIN

pic yang ada lam simpanan just ad time form5 ja....
time tuh study kt class 5 perakaunan 1....
mmg meriah jugak lah....
ahhh lupakan sal tuh kt sini teyha nk tunjukkan pic time ari kantin tuh...
tapi xbanyak lah sangat....


ngan mirah~


tahir~
mirah~
syamil~


nabila~


mimey~




mimie mengganggu chef~


dzul(cak)~
mirah~
zatie~


pas tamat HARI KANTIN neyh....
byk gak lar dapat untung~

HARI GRADUASI

setelah 5tahun study kat skolah tok sheikh,
utk pelajar PMR, SPM & STPM....
theme adalah purple colour~
tambah lak....
at 2007 first time skol bt hari graduasi neyh....
bangga, syok, xterkata semua ada lah time neyh....
sebagai bukti teyha letak kat dalam neyh~

my bestfrenz~


boys~


gurl~


dak2 klas akaun~

MASARAU

MASARAU-majalah sekolah tok sheikh~
skol neyh tiap2 tahun kena amik pic baru kelas lah, kelab lah, persatuan or permainan....
yang ada lam simpanan teyha just this jer....
xbyk....sb byk hlg....
tengok lah~




neyh lak masa form 5~
5 PERAKAUNAN 1
huhu~
ajk jugak kat UNIT BADAN UNIFORM....
KADET POLIS~

someone at there~
memorable

ostel life

selama 5 tahun teyha stay kat ostel....
start dr form 1 til form 5....
first tamau dok sebab xdak kawan yang kenal...
pas seminggu dok kat ostel baru dapat kenal ramai kawan...
kawan lak mai dr seluruh perlis ngan ad jugak kedah....
pic yg sempat nk letak neyh time jamuan raya form5~

asputra n asputri 2007

asputri~
belakang: nurul, dila, teyha, rogay, fatin r,mirah
duduk: jun, hanie,muse,maxi

muse,hanie,fatin r, rogay n nurul bersama 
KETUA PENGAWAS:  m0hd izamir ridzwan

SEK MEN KEB DATO' SHEIKH AHMAD,ARAU....

banyak kenangan teyha dr umur 13-17thun....
teyha skol kt SEK MEN KEB DATO' SHEIKH AHMAD,ARAU....
kat skolah tuh teyha banyak kenal kawan2 dr seluruh perlis termasok kedah...
start form 2 teyha dapat join trip ostel g cameron n kl....
bawah neyh sempat jgk teyha letak pic masa trip tuh....
pas snap pic neyh basah kne air terjun dah sejuk kat cameron
neyh masa nk nek eyes of malaysia
the hottest2 boys
ngn jun kat CAMERON


dengan tengok balik pic neyh mmg rindu giler2 nak pi skolah balik....