aishiteru

apa itu aishiteru???
lagu dr indon kah??
jawapan nya adalah bukan :D

tu adalah drama ber"episod" d TV9
ari kamis .. kul8.30mlm
sgt best ...
:D


menghadapi peperiksaan


Doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan 
yang sempurna sewaktu menelaah matapelajaran:
(Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin, wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin)
Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu, 
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"
______________________________________________________________________________________________
Doa sebelum masuk kelas/dewan peperiksaan:
(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)
Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu
______________________________________________________________________________________________
Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan:
(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu Allahumma zakkirnii maa nasiit) 3 kali
Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa
______________________________________________________________________________________________
Doa memohon kejayaan cemerlang - dibaca sebelum tidur setiap hari 
sehinggalah keputusan peperiksaan diumumkan:
(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da' wan nasra alaal a'daa')
Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada' dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh.
______________________________________________________________________________________________




berdoa lah~

MASALAH <=> SAYA SAYANG MAK SAYA

bila mak ada urusan
saya lah driver selain abah

bila emak ada keja
saya lah yg akan jaga adik2 dan uruskan keja rumah

bila emak gembira
saya lah tempat mak gthu gembira nya itu

bila mak xreti atau xthu 
saya lah tempat ajar mak n gthu mak

bila mak ada HOT GOSIP
saya lah partner mak bergosip

bila mak ada masalah
saya lah tempat mak mengadu

bila mak menangis 
saya lah orang yg akan menangis DUA KALI dr mak

i love you MAK
-HALIZA BINTI HASHIM-

inilah mak kesayangan saya, tiada lain yang sangat disayangi selain mak

perwatakan wanita pada warna

MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang.

BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.

HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.

COKELAT
Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KELABU
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.

KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.

Sumber dari yahoo group


berbeku

berbeku bdak klas at tasoh lake resort
2 disember 2011

moment 

gurl in camera

my besties AJ

we love and care each others

all pepp in my class at uitm perlis
mathematics management

gurl in my class

my besties yana_kelate at tasik melati

malam anugerah kecemerlangan FSKM


malam anugerah kecemerlangan FSKM
berlangsung di DEWAN SRI SEMARAK,UITM PERLIS


kami sebagai bdk2 AKA adek2 DIPAKSA membuat persembahan
pertama : sajak "BONDA"
kedua : lakonan + nyanyian

nie antara pix2 yg sempat kami pose n snap smpai lebam :)










PENTING

hari yg sejuk dan lembab..
bukan otak tapi persekitaran uitm perlis ni
dari semalam lagi hujan
SUKA SANGAT SBB SEJUK :D
masalah sekarang yang PENTING tu bukan lah HUJAN

nie ada satu nk share kat sini

Jangan cari bf yg main BOLA sbb dia akan sepak2 kita,,
Jangan cari bf yg main BADMINTON sbb dia akan pukul2 kita,,
Jangan cari bf yg main VOLLEYBALL sbb dia akan tampar2 kita,, 
Jangan cari bf yG main OLAHRAGA sbb dia akan lari jauh2 dr kita,,
tapi cari bf yg main RUGBI sbb dia akan peluk and sentiasa lindungi kita ;) 




kelakar

anda bosan???
anda mau ketawa???

klik link SINI

tgk album di dalam n baca komen2
kompom ketawa sorang2...

yg menarik ak save n upload dlm blog nie
seee yaaa :D




RENAZ steamboat

malam nih dak2 pmpn klas cadang nk pegi mkn STEAMBOAT
grrrrr~ (*suka)
cadang lah nk makan kat RENAZ STEAMBOAT,kangar

xsabar nk makan byk2 sampai muntah :D


gambar contoh

ni pic gegurl yang join..
baru kenal, semua sekepala
wlpn ada yang pendiam dan teriuh
bila gelak semua join
love u manatic mate!
  

kisah rumah sewa di uitm


ala2 ni la umah tu...

umh NAZAK...BURUK N KOTOQ!!!
mcm tu pon nk bt umh sewa ka???
blik 3 sumbat smpy 10orang!!!...
dah xprihatin lgsg kt mbe aku tu..
TUAN RUMAH plk bila ada report rosak apa2...
mesti akan ckap...
"NANTI SAYA BINCANG NGN BINI SY DULU"(*takut bini)

bini tuan rumah plk ckp: 
"KAMU SEMUA NIH MGADA2 LAH...ANAK SY DOK UMH SEWA KT ***** XBYK SONGGEH CM KAMU SEMUA PON...."

aku dgq lepa cerita dlm hati cakap FUCK toi ~
xreti nk buat rumah sewa bek xyh buat DODOL!!!!

exam "shiken"

apabila exam !!!

MARAH!!!!

skg mmg aku marah sgt2 kt ko...!
ko sembang je besar 
-"rajin"
-"poket tebal"
-"pandai masak"
-"berfesyen"
-"bf ko hebad"
-dok "bandar"


semua tu ad aku kesah???
klo ko "rajin" : knp bju ko btimbun xbasuh???
sumpah aku xsuka orang PENGOTOR
keja rumah sah2 lh kn ko xpenah bt...

klo ko "pandai sgt masak" : knp semua menu ko pelik2????
xpenah org masak???
cakap dok kampung n ULU xmgaku...huhhhh sengal ssgt lah ko

klo ko "berfesyen" : knp ko pakai selekeh???
geli aku tgk...
ak yg xberfesyen pon malu nk pkai cm ko...
ALIEN!!!!!

ko sgt hebad...
aku BENCI ko!!!


sejak bila tangan perempuan berbulu sebegini rupa???



**deemikian cerita KAWAN BAIK sy di PERANTAUAN
p/s: harap dia tabah di sana :)

oyasuminasai ~
saraneyo~


gedix

apa itu gedix??
gedix tu my group AKA my geng..
7 org semua nya...
terdiri :
-senah
-jenab
-konah
-limah jo
-gayah
-jah ali
-memon


nk sembang kali nie pasai grad :D
5 antara kami dah grad diploma
lepas nie sorang lg plk
dan sorang lg grad lambat sbb dia akan jd cikgu sekolah okei
(*MAKTAB)

nie pic yg edit xseberapa 

>_<"

graduate

hari lain tempat sama :D

gedix

apa itu gedix??
gedix tu my group AKA my geng..
7 org semua nya...
terdiri :
-senah
-jenab
-konah
-limah jo
-gayah
-jah ali
-memon


nk sembang kali nie pasai grad :D
5 antara kami dah grad diploma
lepas nie sorang lg plk
dan sorang lg grad lambat sbb dia akan jd cikgu sekolah okei
(*MAKTAB)

nie pic yg edit xseberapa 

>_<"

graduate

hari lain tempat sama :D

UiTM 75th Convocation Day

~23rd October 2011~
sidang 5
pukul 12.30 tgh hari